Ново изследване доказва, че редовното ядене на шоколад всъщност може да подобри

...
Ново изследване доказва, че редовното ядене на шоколад всъщност може да подобри
Коментари Харесай

Торта на закуска? Може и дори е полезно!

Ново проучване потвърждава, че постоянното ястие на шоколад всъщност може да подобри функциите на мозъка, написа изданието From The Grape Vine. Учени от университета Сиракуза в Ню Йорк неотдавна проведоха мащабно изследване измежду 968 души на възраст сред 23 и 98 години, изследвайки техните хранителни привички. Експериментът демонстрира, че шоколадът има директен резултат върху когнитивните функционалности и редовното му изразходване може доста да усъвършенства паметта и да развие нереалното мислене.

Това, несъмнено, не е първият случай, в който учени стигат до сходно умозаключение. Преди няколко години, откриватели от университета в Тел Авив, Израел, разкриха че е потребно да се яде шоколад всяка заран и обратно на общоприетите изказвания и показа досега това даже води до понижаване на тежестта.

" Когато се събудиш, мозъкът ти се нуждае от сила незабавно ", споделя доктор Даниела Якубович, чиято книга The Big Breakfast Diet е бестселър.  " Това е тази част от деня, когато тялото ви трансформира храната в сила. По-късно денем, когато се храните, тялото стартира да се запасява, като си " заделля " повече мазнини при преправянето на храната. " Така че, една по-високо калорична закуска сутрин намалява апетита през целия ден, което благоприятсва отслабването. Тоест, по-добре е да поемете висококалорична закуска заран, в сравнение с да поемате по малко калории през целия ден. 

Шоколадът обаче не би трябвало да се яде по-късно от 9 ч. сутринта. 

Това, което прави шоколада толкоз потребен, е хранителното вещество флавоноид, което се среща постоянно в растителните храни. То представлява 20% от съединенията, присъстващи в какаото и има силни антиоксидантни свойства. 

Така че идващия път, когато се измъчвате от въпроса, дали да се поглезите с малко шоколад или не - осмелете се да го включите в своята закуска. Вашият мозък, а даже и вашата талията, ще ви кажат " Благодаря! ".

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР